Lär dig mer om fåglar och fjärilar i östra Blekinge

Lite kortare sommarkurs (3 tillfällen varav ett inne) som främst inriktar sig mot nybörjare som vill lära sig mer om vanliga fåglar och fjärilar som finns här i Blekinge. Under kursen finns det givetvis också fina tillfällen till att fotografera det vi ser.

Här kan du läsa mer och anmäla dig


Kursen arrangeras genom Studie-
förbundet Vuxenskolan.

Länk till SV´s alla sommarkurser HÄR, Länkar till höstens studiecirklar längre ner på sidan

Naturfotografering i östra Blekinge

Fältkurser 2017

Kurserna är inriktade mot nybörjare eller de som fotograferat en del men vill lära sig mer om naturfotografering. Fältkurserna är precis vad det låter - I stort sett 100 % av tiden ägnas åt fotografering i fält. Vi besöker ett flertal bra lokaler med möjlighet att fotografera allt från fåglar till småkryp. Nedan finns kort information om de olika fältkurserna och länk till mer information.

 

 

Sommarkurs 2017 - Fåglar, från gömsle och i fält

Kursen är inriktad på fågelfotografering. Vi kommer att fotografera fågelsträck, rastande fåglar samt fotografera från portabla gömslen. Här kan du läsa mer.

 

 

Sommarkurs 2017 - Fjärilar och fåglar

Här inriktar vi oss på både fåglar och fjärilar. Även nattfotografering av de nattaktiva arterna ingår. Här kan du läsa mer.
 

Höstens studiecirklar

Under hösten, med start i september, håller jag 2 studiecirklar genom Studieförbundet Vuxenskolan. Du kan läsa mer på länkarna nedan.

Fotografera fåglar, däggdjur och mindre djur

Fåglar för nybörjare

Studiecirklarna arrangeras genom studieförbundet Vuxenskolan

 

Om kursledaren Tony Svensson:

Jag har genom åren (började fotografera på allvar i slutet av 80-talet) lett många studiecirklar i ornitologi och fotografering m.m. Fotograferandet har även resulterat i många tidningsartiklar och bilder om djur och natur i diverse lokaltidningar samt magasin. Säljer bilder genom Azote bildbyrå och genom mitt eget företag Pelican Fototjänst. Bilder har främst sålts till websidor, publikationer/rapporter och böcker. Har länge varit verksam i styrelsen för Karlskrona Ornitologiska Klubb som bl.a. driver de två fågelstationerna Torhamns fågelstation och Utklippans fågelstation. Arbetar deltid som klasslärare och lägger resten av tiden på eget fotograferande och egen verksamhet.

Här är min blogg på Fotosidan där jag kommer att rapportera om östra Blekinge fram till sommaren minst en gång i veckan

Hemma i trädgården har jag varje vinter en rejäl vintermatning för fåglar. Det blir en del bilder härifrån när det inte finns tid och ork att ge sig ut på längre eskapader.

Fältkurserna arrangeras av Pelican Fototjänst i samarbete med Sandhamn Marine

och Studieförbundet Vuxenskolan

Kontaktuppgifter

Telefon: 0455-52515

E:mail: tonyeagle55@hotmail.com

Kontonummer skickas separat efter anmälan