5/8, Jordö - Karlskrona - Varö

Efter en lugn morgon i stilla soligt väder lämnade vi Jordö och paddlade vidare. Färden gick förbi Tromtö och dess naturreservat med högrest bokskog. Vi följde kusten och i närheten av Haglö kunde vi beskåda en gammal havsörn som satt och spanade på några klippor.
-Fantastiskt, mumlade Jensen bortifrån sin kajak som sakta gled vidare genom den blanka vattenytan mellan de små öarna. Utanför Skillingenäs tog vi fika- och badpaus. Nu var verkligen sommaren som bäst.

Färden gick sedan vidare in mot Karlskrona. Vi paddlade genom det smala Dragsösundet och helt plötsligt befann vi oss mitt i en stad som vi tyckte bullrade och ljöd. Längst inne i borgmästarfjärden äntrade vi sedan land bredvid Lisas Sjökrog. Mikael Karlsson serverade oss sedan en rejält tilltagen kall öl med smarrig smögenbaguette. Inget ont om Jensens halvdanska kök men detta smakade verkligen tiptop.

Efter lunchen på Lisas så vidtog en väldigt seg paddling i lätt blåsig motvind. Det blev 15 km paddling rakt västerut på Östra fjärden bort förbi Senoren och genom Möcklösund . Vi gick iland på Varö, rätade på våra lätt ömmande ryggslut och upprättade sedan vårt läger. Därefter vidtog de vanliga procedurerna d.v.s. matlagning, promenad och lite fotograferande mm.Vy över Brändaholm i Karlskrona


Äntligen i land på Varö!

spovsnäppa
Spovsnäppa i full sommardräkt.


Mikael Karlsson med kollegor på Lisas Sjökrog

Solnedgång på Varö.

 

 

Nästa sida
[[[[