4/8, Harö - Ronneby centrum - Jordö

Vi bestämde oss för att, efter frukost och morgonbad, paddla upp i Ronnebyån och besöka diverse affärer i Ronneby (både mat och dryck var på upphällningen). Vid Karön fyllde vi på vatten i gästhamnen och blev bjudna på iskall Cocacola av ett trevligt seglande par som hade varit i Finland. Vi språkade lite och blev rekomenderade att förlägga någon framtida paddlingsfärd till Åland.

Efter en väldigt trivsam paddling uppströms i ån lade vi upp våra kajaker en liten bit utanför järnvägsstationen. Shoppingrundan blev till belåtenhet och vädret var verkligen strålande. Efter en fika bestående av kaffe, ölkorv och kex for vi iväg nerströms för att påbörja dagens paddling mot skärgården väster om Karlskrona. Vi hade inte kommit långt utanför Ronneby då dimman rullade in och försvårade färden högst avsevärt. Vi fick runda Göhalvöns steniga kust allt för nära land för att det skulle kännas bekvämt. Dimman gav oss dock inte något val. Fikapaus togs vid badstranden strax väster om Millegarne.

Efter en paddling som inte var särskilt rolig anlände vi till slut till den fantastiskt vackra arkipelagen norr om Hasslö. De välbetade öarna med stora gräsytor och utspridda enbuskbestånd utgjorde en stor kontrast till hur det såg ut utanför Ronneby. Extra fantastiskt vackert var det kanske för att dimman lättade då vi paddlade in mellan öarna. I ett strålande solsken kunde vi sedan gå i land på Jordö och upprätta vårt läger. Därifrån kunde vi sedan se hur segelbåtarna kom in på rad utifrån havet med dimman i ryggen. Dimman hade dock den goda smaken att stanna en bit ute till havs och vi kunde njuta till fullo av kvällen.

 

   
  På plats i Ronneby centrum

    
     Segelbåtar kommer in från havet

    
F    Fältmiddag på Jordö

Nästa sida
[[[[