Tider, priser och info om fältkurser och gömslefotografering våren-sommaren 2020
(Länkar till bilder finns längst ner på sidan)

OBS: Alla fältkurser och gömslefotografering anpassas till om du är nybörjare eller har hållit på ett tag med naturfoto/fågelfoto. För de som kanske vill koncentrera sig på vissa arter och/eller gömslefotograferingen finns möjlighet till detta.

Är du bara intresserad av att fotografera från gömsle (Fasta spegelglasgömslet eller knipgömslet) under en morgon-förmiddag (05.00-11.00) så går detta bra om inga platser är bokade för någon av fältkurserna nedan. Du kan höra av dig med kort varsel om detta på mail eller telefon (längre ner på sidan). Pris: inkl. guidning till stället + fågelmat vid fasta gömslet: 500 kr.

Fältkurs: vårsträck, knipspel och småfåglar vid spegelglasgömsle samt tidiga fjärilar

15 mars - 25 april
Nu har du möjlighet att boka en eller flera dagar för att fotografera fågel på tre olika lokaler. Vårsträcket längs kusten är ett magnifikt skådespel när väder och vind är de rätta. Under mars och april är sjöfågelsträcket som bäst med upp till 50 000 -100 000 förbisträckande fåglar/dag när vindarna är de rätta. Arter som kan fotas är t.ex. ejder, svärta, sjöorre, stjärtand, skedand, bläsand, storspov, strandskata och gäss av olika slag m.fl.

Knipor, skogssnäppor och smådopping m.m. från ett gömsle vid en skogssjö och småfågel från ett fast gömsle med spegelglas (vid en matning) som rymmer två personer som kan fotografera samtidigt finns också i upplägget. Vi kommer även ha möjlighet att besöka en fin lokal några mil väster om Karlskrona där vi kan få se vårens första vide- och körsbärsfuksar som kommit ut från sina övervintringsställen. Jag kommer inte att ha ett fastspikat program utan vi kommer att anpassa programmet efter väder och deltagarnas önskemål. Vi kommer att ha möjlighet att fotografera mellan ca. 05.00 - 19.00 varje dag.

OBS: Några enstaka av dagarna under perioden kommer jag att vara delvis upptagen med fotoutflykter med Naturfotogruppen (Då får du möjlighet att följa med eller fotografera på egen hand från t.ex. något av gömslena.) Vid något tillfälle har jag också studiecirklar några timmar. När du anmäler dig får du veta om du kommer att drabbas av något sådant.

Antal platser: 1-3 varje dag. Vill du göra en privatbokning där du är själv (jag reserverar dagen/dagarna enbart för dig) så tillkommer 500 kr/dag.
Pris: 1000 kr/dag och person eller 2500 kr/3dagar och person. Blir vi fler än en delar vi på gömsletid mellan de olika gömslena.

Vad ingår?
Guidning hela tiden och resor mellan lokalerna om du inte vill köra själv ingår. Fågelmaten vid det fasta gömslet för småfåglarna ingår förstås också samt gömsle och skjuts till gömsle (vid knipspelsgömslet finns bara plats för en person). Gemensam färd till lokal för vårsträcksfotografering ingår. Jag har också möjlighet att låna ut viss fotoutrustning m.m.

Mat och Logi
Bor du inte i närheten så du behöver logi så kan jag hjälpa till med bokningar det utan kostnad. Här i närheten finns det några olika ställen att hyra in sig i med tillgång till kök/pentry för matlagningen. I nuläget har jag inte aktuella priser men det kommer.

 Anmälan

Anmälan och förfrågningar sker på tonyeagle55@hotmail.com eller på telefon (kvällstid) 0455-52515

Bilder från lokalerna vi kommer att fotografera på finns längre ner på sidan.

                                                                                                                                                                                                                                                                                               


Fältkurs: vårfåglar, fjärilar & insekter samt småfåglar vid spegelglasgömsle

25 april - 10 juni

Nu har du möjlighet att boka en eller flera dagar för att fotografera fåglar och fjärilar på flera lokaler i vackra Blekinge. Vårsträcket av flyttfåglar innebär att det på vissa lokaler längs Blekinges sydkust tidvis finns mycket rastande fåglar när väder och vind är de rätta. Knipor, skogssnäppor och smådopping m.m. från ett gömsle vid en skogssjö och småfågel från ett fast gömsle med spegelglas (vid en matning) som rymmer två personer som kan fotografera samtidigt finns också i upplägget. Fjärilar och insekter finns på många lokaler och vi har möjlighet att besöka flera.

Jag kommer inte att ha ett fastspikat program utan vi kommer att anpassa programmet efter väder och deltagarnas önskemål. Vi kommer att ha möjlighet att fotografera mellan ca. 05.00 - 20.00 varje dag.

OBS: Några enstaka av dagarna under perioden kommer jag att vara delvis upptagen med fotoutflykter med Naturfotogruppen NSO (Då får du möjlighet att följa med eller fotografera på egen hand från t.ex. något av gömslena. Vid något tillfälle har jag också studiecirklar några timmar. När du  anmäler dig får du veta om du kommer att drabbas av något sådant.

Antal platser: 1-3 varje dag. Vill du göra en privatbokning där du är själv (jag reserverar dagen/dagarna enbart för dig) så tillkommer 500 kr/dag.
Pris: 1000 kr/dag eller 2500 kr/3dagar.

Vad ingår?
Guidning hela tiden och resor mellan lokalerna om du inte vill köra själv ingår. Fågelmaten vid det fasta gömslet för småfåglarna ingår förstås också. Jag har också möjlighet att låna ut viss fotoutrustning m.m.

Mat och Logi
Bor du inte i närheten så du behöver logi så kan jag hjälpa till med det. Här i närheten finns det några olika ställen att hyra in sig i med tillgång till kök/pentry för matlagningen. I nuläget har jag inte aktuella priser men det kommer.

 Anmälan

Anmälan och förfrågningar sker på tonyeagle55@hotmail.com eller på telefon (kvällstid) 0455-52515

Bilder från lokalerna vi kommer att fotografera på finns längre ner på sidan.
 

 

Fältkurs: Sommarsträck, arktiska vadare på flytt och fjärilar - 15 juli-15 augustiHär inriktar vi oss på både fåglar och fjärilar. Även nattfotografering av de nattaktiva arterna ingår. Under kursen kommer vi att på morgnar och kvällar koncentrera oss på fåglarna medan vi mitt på dagen ägnar lite tid åt fjärilarna. Finns intresse så kommer vi också att prova på nattfotografering av alla de nattaktiva arterna som vi lockar till oss med ljusfälla och söt vätska. Här kan du läsa mer.
 


 

Fotoresa till Varanger 15-25 juni

En plats kvar på Naturfotogrupp Sydosts fotoresa. Bli medlem så kan du åka med! Läs mer.

 

 

Gömslefotografering småfågel från två fasta gömslen med spegelglas

Jag kommer lägga ut info om detta senare i sommar när nästa fasta spegelglasgömsle är färdigt. (1-2 personer kommer att kunna boka de aktuella dagarna som är tillgängliga). Även här kan du vara tidigt ute och göra en intresseanmälan/förfrågning utan bindning.

 

Bilder