Tony Svensson & naturreportage.se arrangerar 2020:
Fältkurser/workshops och gömslefotografering
i vackra Blekinge samt fjärils- och vadardagar i juli-augusti (endags-workshop).
 


Vårsträckande krickor längs blekingekusten

Under våren och sommaren 2020 kommer jag att erbjuda  fältkurser/workshops i olika genrer kombinerat med möjligheter att låna gömsle av olika slag. Gömslemöjligheterna kommer senare att utökas till höstsäsongen med ytterligare ett fast gömsle för småfågel. Jag börjar redan i mars månad med fotografering av vårsträcket längs blekingekusten (som kulminerar för sjöfågelsträcket i mars-april) kombinerat med gömslefotografering från fast gömsle med spegelglas för småfågel och gömsle för fotografering av fåglar vid en skogssjö. Under maj och juni blir det även fjärilar och annat som står på menyn.

Under fältkurserna får du goda råd om fotograferingsteknik och om vad man ska tänka på för att kunna maximera sitt djurfotograferande. Allt från hur och när fåglarna flyttar till hur vädret påverkar möjligheter till att få bra bilder på flyttfåglar, fjärilar och annat. Du får också råd om var man ska placera sitt bärbara gömsle för bästa fotograferingsutbyte. Givetvis kan det också bli en del snack om utrustning, teknik och annat som hör fotograferandet till. Du kommer också få se hur du kan bygga upp din egen vintermatning med tillhörande gömsle. Gillar du att fota fjärilar och andra insekter kanske det också blir snack om hur man i trädgården kan plantera vissa växter för att maximera besöken av de sexbenta varelserna.

Jag kommer att anpassa fältkursen/gömslefotograferingen och de tekniska råden till om du är nybörjare eller mer avancerad. Har du speciella önskemål om arter du vill fota eller om du vill koncentrera dig t.ex. på gömslefotograferingen försöker jag tillgodose detta.

Fjärils- och vadardagarna under sommaren är upplagda som så att på förmiddagen kl.09-14 är det fjärilsutflykt till Sjöarpsområdet väster om Ronneby. Här har vi fina fotochanser på vide- och körsbärsfuks, sälgskimmerfjäril, aspfjäril och alla våra snabbvingar samt en hel radda andra fjärilar. Efter en middagspaus fortsätter vi på Torhamns udde med inriktning på rastande och sträckande vadarfåglar.Mer info HÄR!

 

Vill du gå med i Naturfotogrupp Sydost (250 kr/år) har du möjlighet att följa med på en hel del utflykter och helgresor (även en långresa till Varanger) till självkostnadspris - Se längre ner på denna sidan.

 
Fotografering från portabla gömslen  eller fast gömsle.                     Fotografering av fjärilar och andra insekter

Här kan du se tider, priser och mer info om vårens och sommarens fältkurser, gömslefotografering och fjärils/vadardagar.

 

Och här hittar du resorna du kan åka med på om du går med i Naturfotogrupp Sydost, NSO
(250 kr/år. Läs mer längre ner)

 

Om kursledaren Tony Svensson:

Jag har genom åren (började fotografera på allvar i slutet av 80-talet) lett många studiecirklar i ornitologi och fotografering m.m. Fotograferandet har även resulterat i många tidningsartiklar och bilder om djur och natur i diverse lokaltidningar samt magasin. Säljer bilder genom Azote bildbyrå och genom mitt eget företag Pelican Fototjänst. Bilder har främst sålts till websidor, publikationer/rapporter och böcker. Har länge varit verksam i styrelsen för Karlskrona Ornitologiska Klubb som bl.a. driver de två fågelstationerna Torhamns fågelstation och Utklippans fågelstation. Arbetar deltid som klasslärare och lägger resten av tiden på eget fotograferande och egen verksamhet.
Har under förra året startat Naturfotogrupp Sydost. Se länk nedan.

 

 

Hemma i trädgården har jag varje vinter en rejäl vintermatning för fåglar. Det blir en del bilder härifrån när det inte finns tid och ork att ge sig ut på längre eskapader.


Gå med i Naturfotogrupp Sydost!


 

Är du intresserad av naturfoto och vill träffa likasinnade och utveckla ditt naturfotograferande så kanske Naturfotogrupp Sydost är något för dig. Som medlem kan du följa med på fotoutflykter (vi anordnar mellan 5 -10 st. om året) eller lite längre resor. Den digitala medlemstidningen Naturfoto i sydost kommer att skickas till dig 4 gånger per år och på hemsidan kan du få publicera bilder och texter. Vi är aktiva i landets sydostligaste hörn med bas i Karlskrona, Ronneby och Torsås kommun.

Här hittar du vår sida
 

Blogg och bilder

Jag skriver lite sporadiskt i min blogg om natur och fåglar här i Blekinge. Här är länken till senaste inlägget. För att se mer kan du gå in och kika på länkarna till höger om inlägget. De är listade i kronologisk ordning.

https://www.fotosidan.se/blogs/blekingefagel/index.htm

På denna länken kan du kika på lite olika bilder under olika teman. De allra flesta bilderna är tagna här i östra Blekinge.

http://www.naturreportage.se/faglar/faglar.htm

 


Stenknäck fotograferad vid en av mina vintermatningar i östra Blekinge (januari -20)