Fågelskådning på Torhamns udde 2019

Kurser våren 2020

Under våren 2020 kommer jag att köra 2 studiecirklar. Fotografera Fåglar och Vårens alla flyttfåglar.
Den ena är en nybörjarkurs i fågelfotografering och den andra är för dig som vill lära dig mer om fåglar. Den passar både nybörjaren och den som redan börjat kika på fåglar. Här kan du läsa mer om kurserna.


I naturfotokursen kommer vi att göra utflykter till olika fågellokaler för att möta de anländande flyttfåglarna.

 


  Studiecirklarna arrangeras genom studieförbundet Vuxenskolan

Om kursledaren Tony Svensson:

Jag har genom åren (började fotografera på allvar i slutet av 80-talet) lett många studiecirklar i ornitologi och fotografering m.m. Fotograferandet har även resulterat i många tidningsartiklar och bilder om djur och natur i diverse lokaltidningar samt magasin. Säljer bilder genom Azote bildbyrå och genom mitt eget företag Pelican Fototjänst. Bilder har främst sålts till websidor, publikationer/rapporter och böcker. Har länge varit verksam i styrelsen för Karlskrona Ornitologiska Klubb som bl.a. driver de två fågelstationerna Torhamns fågelstation och Utklippans fågelstation. Arbetar deltid som klasslärare och lägger resten av tiden på eget fotograferande och egen verksamhet.
Har under förra året startat Naturfotogrupp Sydost. Se länk nedan.

 

 

Hemma i trädgården har jag varje vinter en rejäl vintermatning för fåglar. Det blir en del bilder härifrån när det inte finns tid och ork att ge sig ut på längre eskapader.


Gå med i Naturfotogrupp Sydost!


 

Är du intresserad av naturfoto och vill träffa likasinnade och utveckla ditt naturfotograferande så kanske Naturfotogrupp Sydost är något för dig. Som medlem kan du följa med på fotoutflykter (vi anordnar mellan 5 -10 st. om året) eller lite längre resor. Den digitala medlemstidningen Naturfoto i sydost kommer att skickas till dig 4 gånger per år och här på hemsidan kan du få publicera bilder och texter. Vi är aktiva i landets sydostligaste hörn med bas i Karlskrona, Ronneby och Torsås kommun.

Här hittar du vår sida
 

Blogg och bilder

Jag skriver lite sporadiskt i min blogg om natur och fåglar här i Blekinge. Här är länken till senaste inlägget. För att se mer kan du gå in och kika på länkarna till höger om inlägget. De är listade i kronologisk ordning.

https://www.fotosidan.se/blogs/blekingefagel/index.htm

På denna länken kan du kika på lite olika bilder under olika teman. De allra flesta bilderna är tagna här i östra Blekinge.

http://www.naturreportage.se/faglar/faglar.htm

 


Stenknäck fotograferad vid en av mina vintermatningar i östra Blekinge (januari -20)