Kurser & workshops 2023
Under våren 2023 kommer jag att erbjuda en kurs i regi av Litorina Folkhögskola. Titeln på kursen är "Natur- och landskapsfotografering". Läs mer på länken nedan.

https://litorina.fhsk.se/kurser/natur-och-landskapsfotografering/

 

Sommaren 2023 anordnar jag en sommarkursen "Bevingade juveler" på 15 träffar, också i regi av Litorina Folkhögskola. Denna kursen är för dig som vill veta mer om fåglarna och fjärilarna i vårt landskap. Är du naturfotograf så kommer dessutom tips på när och var du fotograferar fåglarna och fjärilarna bäst. Du får också fina tips på lokaler som du sedan kan besöka på egen hand. Läs mer om kursen på länken nedan.

https://litorina.fhsk.se/kurser/bevingade-juveler

Mer info om ytterligare kurser/workshops kommer att läggas ut senare.

 

Gå med i Naturfotogrupp Sydost!

Är du intresserad av naturfoto och vill träffa likasinnade och utveckla ditt naturfotograferande så kanske Naturfotogrupp Sydost är något för dig. Som medlem kan du följa med på fotoutflykter (vi anordnar mellan 5 -10 st. om året) eller lite längre resor. Den digitala medlemstidningen Naturfoto i sydost kommer att skickas till dig 4 gånger per år och på hemsidan kan du få publicera bilder och texter. Vi är aktiva i landets sydostligaste hörn med bas i Karlskrona, Ronneby och Torsås kommun.

Här hittar du vår sida
 

 
Om kurs- och workshopledaren Tony Svensson:

Jag har genom åren (började fotografera på allvar i slutet av 80-talet) lett många studiecirklar i ornitologi och fotografering m.m. Fotograferandet har även resulterat i många tidningsartiklar och bilder om djur och natur i diverse lokaltidningar samt magasin. Säljer bilder genom Azote bildbyrå och genom mitt eget företag Pelican Fototjänst. Bilder har främst sålts till websidor, publikationer/rapporter och böcker. Har länge varit verksam i styrelsen för Karlskrona Ornitologiska Klubb som bl.a. driver de två fågelstationerna Torhamns fågelstation och Utklippans fågelstation. Arbetar nu heltid som folhögskolelärare och lägger mycket av den lediga tiden på eget fotograferande och egen verksamhet.

Har under 2019 startat Naturfotogrupp Sydost och medverkade till boken "Torhamns udde-mellan tundran och Atlanten" under 2022.

Hemma i trädgården har jag varje vinter en rejäl vintermatning för fåglar. Det blir en del bilder härifrån när det inte finns tid och ork att ge sig ut på längre eskapader.

Här kommer några länkar med bilder från tidigare år:

Länk till bilder på vadare och fjärilar i juli månad

Länk 2 till sommarsträcket på Udda Änne

Tillbaka till naturreportage.se