Vi kan erbjuda allt ifrån färdiga reportage om djur och natur till enstaka bilder eller bildvisningar på duk. Vi utför även fotouppdrag
enligt önskemål. I vårt stora bildarkiv finns allt från fåglar, däggdjur och insekter till landskapsbilder och stadsmiljöer från när och fjärran.

Bildvisning och Föredrag - från Pelican fototjänst och www.naturreportage.se

Just nu har vi 8 program klara som vi redan visat på flera ställen, men fler är under produktion eller på idéstadiet. Nedan kan du se vad vi kan erbjuda och vad det kostar (längst ner på sidan).

Djur & natur på Torhamnshalvön

Vi tar er med på en resa runt Sveriges sydostligaste fastlandshalvö. Med sin varierande natur och sitt rika djurliv är Torhamnshalvön ett verkligt eldorado för naturintresserade av alla slag. Tony visar allehanda bilder från sina favoritställen runt denna vackra halvö längst ut i sydost.

 

Fåglar, folk och fä på Udda änne

På Sveriges sydostligaste fastlandspunkt, längst ut på Torhamnshalvön, ligger Udda änne. Här har jag stått hundratals timmar under alla årstider, och med kamerans hjälp registrerat allt jag sett. Fågelsträcken har ibland passerat bara 5-10 meter ifrån mig och med teleobjektivets hjälp har jag också fått en inblick i vad både folk och fä gjort här ute på denna ensliga lilla plätt. Trots att alla bilder är tagna från i stort sett samma punkt på kartan så ska ni få följa med på en resa som sträcker sig året runt och få en inblick på vad man kan se om man håller ögonen öppna...

 

 

Fågelfotografering året runt - På mitt sätt
Här berättar jag (Tony Svensson) om hur jag helst fotograferar fåglar. Jag ger tips om teknik, utrustning. bra lokaler och tillvägagångsätt.

 

 

Fåglar och fågellokaler i Blekinge

Ett extra långt föredrag om fåglar och fågelskådning i Blekinge. Huvudvikten ligger på de magnifika flyttfågellokalerna i östra Blekinge. Jag berättar om vad man kan förvänta sig att se under olika tider på året och vilka lokaler som jag själv tycker är bäst att besöka om man vill se mycket fågel.

 

 

Lesbos - Grekisk fågelö och natureldorado
Följ  med på en resa till en ö, ganska nyligen öppnad för charterturism, men som uppvisar en natur och originalitet som inte många andra ställen i den grekiska övärlden mäktar med. Allehanda medelhavsfåglar och tips på lättillgängliga fågellokaler med finfina arter utlovas.

 

 

Vårmorgon vid Grangölen
Följ med och upplev våren några tidiga morgnar vid en vanlig sydsvensk skogsjö. Fastän man under dagtid upplever sjön som tämligen ointressant och artfattig så sjuder här av liv under de tidiga vårmorgnarna. Kniphannar slås om honornas gunst och blå grodor håller morgonkonsert.

Bildspelet har både stillbild och rörlig bild + ljud.

 

 

 

Södra Oman - Bland fåglar, folk och fä på arabiska halvöns spets
Här får ni bekanta er med ett synnerligen spännande och intressant land längst ut på arabiska halvön. Med både berg, öknar, hav och våtmarker har landet ett rikt fågelliv som dessutom är lättillgängligt för den som åker hit på egen hand. Med moderna infrastruktur, ett vänligt och hjälpsamt folk. och ett bensinpris på 2 kronor litern så är det bara att lasta hyrbilen och ge sig ut på äventyr.

 

 

 

Fågelskådning på egen hand i södra och centrala Spanien
Spanien har ett av Europas rikaste fågelliv. Från träskmarkerna vid Coto Doñana i södra Spanien till Extremaduras torra slättlandskap och berg är artrikedomen högst varierad med många speciella arter. en del som bara återfinns här. Följ med till platser bortom turistfällorna och hotellkomplexen och se det riktiga Spanien och framför allt dess fågelliv!

 

 

 

Från Medelhavet till Barents hav
Här kommer lite gobitar från 4 platser i Europa som jag verkligen gillar. Bildspelet är extra långt eftersom jag har försökt visa det bästa från mina 4 favoritplatser i vår världsdel. Blir ni sedan sugna på mera finns det ett bildspel om varje plats att gå vidare med.

 

 

Varangerhalvön - Pärlan vid ishavskusten
En resa till varangerhalvön gör ingen besviken även om vädret ofta är lynnigt och kylslaget. Fjällmiljöer, fantastiska kustmiljöer och grymma fågelberg ger vyer och fotomöjligheter som man kan leva länge på.

 

Under produktion eller på idéstadiet:

Med sex ben på natten
Nattetid så händer det mycket i insektsvärlden. Följ med ut en sommarnatt och se fjärilar och andra insekter som gömmer sig på dagen. Bildspelet beräknas färdigt hösten 2016.

 

Blekinges 4 årstider
Ett extralångt bildföredrag om Blekinges natur under de fyra årstiderna. Här kommer rörlig bild, stillbild och ljud varvas med mitt berättande om det jag upplevt i "Sveriges trädgård". Bildspelet är fortfarande på idéstadiet och beräknas vara färdigt 2016-2017. Infinner sig den rätta inspirationen kan det bli tidigare!

 

Priser

Inom Karlskrona kommun: 800 kr + moms (inkl. resa)

Blekinge (utanför Karlskrona kommun) och sydöstra Småland:
1000 kr + moms + resekostnad ca 20 kr/mil

Utanför nämnda område:
1500 kr + moms + resekostnad ca 20 kr/mil

Föredragen/bildvisningarna är ca. 1 timme långa men kan skräddarsys efter önskemål. Tillgång till lokalen 30 min innan visningen önskas.

Telefon
0455-52515
E-post:
tony@naturreportage.se

Till startsidan för Naturreportage och våra övriga tjänster