Aktuellt

 

  Kurser och resor 2020

Nu ligger det information ute om kurser Med Studieförbunder Vuxenskolan och resor med Naturfotogrupp Sydost. Se länk överst i bildmenyn till vänster.


PPassa på nu att fotografera korsäbbarna
  medan de födosöker på ställen som
  Sibbaboda där man kommer i jämn-
  höjd med dem.
Fältkurser 2018 och annat i markerna

Fältkurserna och studiecirklarna 2017 förlöpte bra med deltagarna vid gott mod trots den sämsta sommaren och hösten i mannaminne vad gäller väder (och delvis i fågeltillgång).

 

Nu satsar vi på 2018! Vädret och tillgång på fotomotiv kan bara bli bättre. I Sibbaboda har tillgången på fotograferbara korsnäbbar varit bättre än på många år och nu hoppas vi att meterologernas siande om en lite kyligare vinter med andra jetströmmar än de senaste åren slår in!!! Ett mer koncentrerat vårsträck med början kring 20 mars vore något att se fram emot!

Nästa vårs studiecirklar ligger nu ute HÄR och mer info om fotokurser och dylikt kommer snart...

  Fältkurser 2017

Under våren-sommaren 2017 kommer det att anordnas fältkurser i naturfotografering för nybörjare. Läs mer om kurserna HÄR

 

  Projektet fortsätter...

Ett ryggskott har tillfälligt hindrat mina fortsatta planer att förbereda inför våren-2010. Det fasta gömslet är dock modifierat och numera skall man kunna härbärgera det även om det regnar eller snöar. Kvarstår att färdigställa den konstgjorda ön som ska ge möjlighet att fotografera häckande smådopping och krickor, knipor m.m. Hösten och vintern är lång och ett ryggskott varar inte för evigt...
Fler rapporter kommer snart med bilder på bygget.

2009-10-30Pontonbåtsprojektet del 2
Så var då camouflaget på plats. Hela överbyggnaden monteras/demonteras på ett par minuter och det är inte utan att man känner sig lite stolt över lösningen. Elrör, tejp och s.k. förlängningsstumpar som sitter fast i själva båten och vari hela paketet monteras blev lösningen. Ett s.k. camounät typ light sattes fast över röröverbyggnaden. Hål gjordes för åror och objektiv och slutligen monterades en Petflaska med silvertejp framför sätet. Flaska, iklädd skumplast på insidan, tjänstgör som hållare för det ena stativbenet. Det två övriga benen vilar mot pontonerna och hålls på plats av varsin spännrem. Om det ganska grovmaskiga nätet är tillräckligt, eller om jag ska sätta på ett lager till, får vi se nästa helg då det är dags för premiärtur!!!! (Kan knappt bärga mig)

Klicka på bilderna för att se dem större.


2008-03-09

Pontonbåtsprojektet
Under flera år har jag funderat fram och tillbaka på hur jag ska få fler skottillfällen på mina knipor. Nya strandgömslen, flottar och andra lösningar har undersökts och utvärderats. Mitt vanliga flytgömsle, byggt på en s.k. Bellyboat, har visat sig fungera dåligt p.g.a. bottenförhållanden i Grangölen.

Förra sommaren då jag var i norra Jämtland på fisketur med farsgubben så såg jag intill en fiskecamp, vid första anblicken, lösningen på mina problem! En s.k. Waterskeeter skulle kunna förses med camouflage och fungera ypperligt som flytande gömsle. Nu har den inhandlats och monterats och ramen till camouflaget har tillverkats och är nu på plats. I morgon fortsätter projektet som förhoppningsvis ska leda till att min bevakning av knipspelet ska nå nya höjder. Håll utsikt på "månadens bilder" de kommande veckorna! Jag hoppas att ni inte ska bli besvikna!!!
2008-03-08

Vadarsträck m.m.
I brist på fjärilar som verkar ha blåst och regnat bort så har det blivit mycket vadare på senaste tiden. Sträcket har tidvis bjudit på strålande fotomöjligheter kvällstid ute på östra sidan av Torhamns udde. Det har även rastat en del och tillfälle till närfångna obsar har stundom infunnit sig. Passa på nu innan de gamla fåglarna i fina sommar dräkter har passerat. Om någon vecka är det mest ungfåglar och vuxna fåglar som tappat lystern i dräkterna. Vadarna slickar land och flyger extremt nära vid vindar kring sydväst.
2007-07-30

Ejdersträck
Årets maffigaste naturrskådespel, ejdersträcket, är nu i full gång här i Blekinge. Redan har en stor del av ejdrarna passerat men passa på nu i påsk att njuta av vårens höjdpunkt. Bra lokaler att besöka är Lindö Udde och Uttorp på Sturkö (Sveriges bästa ejderlokal). Väntas vindar från syd till väst så var på plats så tidigt som möjligt och låt er häpnas över skådespelet när många tiotusentals ejdrar passerar på några timmar!
2007-04-05

Fågelmatning
Har ni ännu inte börjat med vintermatningen av småfåglar är det hög tid nu. Trots det extremt milda vädret är inte vintern långt borta. Snabba väderomslag är att räkna med så bulla upp med solrosfrön och jordnötter!
2007-01-08
 


Knipprojektet fortsätter i vår!

Varm vinter
Den snöfria och milda vintern har till dags datum satt "P" för alla försök till traditionell vinterfotografering av fågel och landskap. Nu är det istället förberedelse inför vårens fotoprojekt som gäller. Nya holkar till min "knipsjö" ska tillverkas och sättas upp. Förhoppningsvis kommer det att leda till bättre bilder härifrån under våren. Lite foto har det dock blivit då jag testat lite ny teknik på senare tid.   

2007-01-05
 

HDR - Ny teknik
Vi har nu börjat använda den nya HDR-tekniken (High Dynamic Range) som ger många fördelar i kniviga situationer. Klicka på bilden och läs mer! 
2007-01-05

Tidningsartiklar/reportage
Vi har många färdigskrivna och aktuella tidningsreportage i vårt arkiv. Fler är under produktion. Alltid med bildmaterial av högsta klass.

Månadens
bilder

Kolla in Månadens bilder där du kan hitta aktuella bilder från naturen. Vi uppdaterar kontinuerligt med nytagna bilder från aktuell månad.

Förbättra er reklam med en snygg broschyr!
Behöver ni hjälp med att framställa en snygg reklambroschyr till vettig kostnad? Vi har bilderna och kan även hjälpa er med att sätta samman något som passar. En enkel broschyr i färg behöver inte kosta skjortan. Hör av er för mer i information!

Digiscoping!
Nu har vi tillgång till digital teknik som innebär att vi kan ta bilder vi bara drömt om tidigare. Med förstoringar på mellan 25-70 X kan vi på stora avstånd dokumentera saker som tidigare var omöjligt.

Utnyttja vår special och knyt nya läsare till er tidning! Ett koncept som redan framgångsrikt använts i TV kan nu ge er tidning ett större läsvärde. För mer läsning och exempel på "specialen" klicka på bilden.

Läs om vår resa genom Blekinge, från väst till öst, med kajak. Under en vecka, sensommaren 2004, hade vi möjlighet att se vårt vackra landskap från havet sittande i nivå med vattenytan.