Nu är utflyktsprogrammet för 2019 klart. Länk finns längre ner.
PDF av första numret av Naturfoto i Blekinge (byter namn snart till Naturfoto i sydost) finns också längre ner.

Jag startar nu en naturfotogrupp här i sydost eftersom jag både har fått förfrågningar från kursdeltagare och själv saknat något liknande. Jag kommer, till en början, att anordna 1-2 sammankomster i fält på olika lokaler varje årstid. Kanske kan även andra "medlemmar" senare hjälpa till och hålla i någon träff. Jag kommer också att skicka ut en PDF varje årstid med tips och lite bilder på vad (och var) jag själv tänker fotografera under aktuell årstid under kommande månader och vad som händer i naturen. Det finns också planer på att ha en inneträff varje år där vi tar med oss egna bilder och visar varandra.


Gruppen kommer även att ha en egen hemsideadress (blir klar under våren) som jag administrerar och meningen är att medlemmarna ska kunna skicka in egna bilder med tips om vad som kan ses just nu. Utöver detta kommer jag att här publicera artiklar, länkar och kortare notiser om aktuellt i naturen.

En mailinglista kommer också att upprättas så att vi snabbt kan informera varandra om roliga aktuella saker att fotografera.

Eftersom varje årstid rymmer så många möjligheter med fotografering av allt från landskapsfoto av olika slag till djur- och växtfotografering så tror jag att det kommer bli en inspiration och en liten kick när man får tips om nya ställen och nya saker att fotografera. Jag kommer själv att bidra med mycket av det som jag själv brinner för och hoppas att ni andra som vill vara med också kommer att göra detta.

Är ni intresserade så kika in på www.naturreportage.se för att se lite av det jag håller på med. Här är en direktlänk till lite olika bildspel. Bildspelslänk


Årsavgift: 500 kr/år. Då ingår 4-8 naturfotosammankomster i fält/år + 4 fylliga PDF-filer med foto, tips och mindre artiklar om naturen här i sydost. Även en egen hemsida för gruppen där medlemmarna kan publicera sina bästa alster och läsa artiklar m.m. ingår som nämndes ovan. Medlemskap betalas till konto som fås efter mailkontakt eller telefonsamtal.

Adress: tony@naturreportage.se

eller 0455-52515 (kvällstid)

Väl mött i sydöstra Sveriges fantastiska natur!

Nedan bildlänkar till årets fotoutflykter samt första PDF:en av Naturfoto i östra Blekinge (som till nästa nummer byter namn till Naturfoto i sydost)

         

OBS Eftersom jag redan till nästa nummer har planerat att utöka upptagningsområdet med sydöstra hörnet av Småland så kommer gruppen i fortsättning förhoppningsvis bestå av medlemmar från bl.a. Karlskrona, Ronneby och Torsås kommun. Jag planerar därför att lägga till ytterligare ett par fotoutflykter. Vi kommer i fortsättningen att heta Naturfotogrupp Sydost. Mer om detta kommer senare.